Intrebari frecvente:

1. Ce este un card de debit?

➢ Cardul de debit este instrumentul ce permite detinatorului sa faca plati din contul curent in limita soldului disponibil asigurat din fondurile proprii ale clientului.
 

2. Ce este un card de debit multicurrency?

➢  Este un card de debit care permite detinatorilor sa asocieze mai multe conturi in diferite valute aceluiasi card/plastic.

3. Cate carduri multicurrency pot avea?

➢  Veti putea avea cel mult doua carduri astfel: un card multicurrency asociat conturilor curente si un card multicurrency asociat conturilor de Schimb Valutar Online.

4. Cate conturi pot atasa cardului de debit multicurrency?

➢ La emiterea cardului, acesta este asociat automat contului in RON ca si cont principal, iar ulterior se pot asocia pana la 3 conturi suplimentare in EUR; USD; GBP (cate unul pentru fiecare valuta).

5. Ce trebuie sa fac pentru a asocia cardului conturile in valuta?

➢  La momentul deschiderii conturilor in EUR; USD; GBP, acestea se vor asocia automat la card, fara a fi nevoie sa faceti o solicitare specifica.
➢  Daca la momentul deschiderii cardului aveti cont deschis in EUR; USD; GBP, acestea se vor asocia in mod automat la card, fara a fi nevoie sa faceti o solicitare specifica

6. Care sunt avantajele unui card de debit multicurrency fata de un card de debit standard?

➢  Posibilitatea de asociere a mai multor conturi in diferite valute unui singur card, va elibereaza de grija mai multor plastice pentru fiecare valuta in parte, cum este in cazul cardurilor de debit standard.

➢  Folosind cardul de debit multicurrency scapati de grija schimburilor valutare, platind direct din contul in valuta.

📌 ATENTIE! Pentru ca plata in EUR; USD; GBP sa se efectueze in valuta dorita, este necesar ca la momentul realizarii platii sa aveti cont deschis in respectiva valuta si acesta sa aiba sold disponibil suficient pentru autorizarea platii. In cazul in care, la momentul realizarii platii, nu aveti cont in valuta respectiva sau soldul acestuia nu este suficient pentru autorizarea platii, sistemul va incerca in mod automat autorizarea din contul de RON, prin conversie valutara din valuta tranzactionata in RON, la cursul de schimb valutar practicat de catre banca la data in care s-a realizat plata. Detalii suplimentare despre autorizarea si decontarea tranzactiilor prin cardul multicurrency puteti gasi in Conditiile Generale de Afaceri disponibile pe site-ul bancii www.aliorbank.ro.

7. Care sunt comisioanele ce mi se vor aplica pentru cardul multicurrency?

➢ Am pastrat aceleasi tarife si comisioane aferente cardurilor de debit si pentru noul card multicurrency, lista detaliata cu acestea fiind disponibila pe site-ul bancii www.aliorbank.ro.

8. Ce se va intampla cu cardul meu standard de Lei?

➢ Cardurile asociate conturilor curente in RON s-au transformat in mod automat in carduri multicurrency, fara a fi nevoie de o solicitare specifica

9. De unde imi voi putea comanda un card de debit multicurrency?

➢  Pentru conturile curente, comanda se va putea realiza prin intermediul platformei de Internet Banking sau prin intermediul Contact Center.

📌 Te rugam a verifici adresa de corespondenta declarata in relatia cu banca inainte de a finaliza comanda cardului ❗