Întrebări frecvente:

1. Ce este un card de debit?

➢ Cardul de debit este instrumentul ce permite deținătorului să facă plați din contul curent în limita soldului disponibil asigurat din fondurile proprii ale clientului.
 

2. Ce este un card de debit multicurrency?

➢  Este un card de debit care permite deținătorilor sa asocieze mai multe conturi în diferite valute aceluiași card/plastic.

3. Câte carduri multicurrency pot avea?

➢  Veți putea avea cel mult două carduri astfel: un card multicurrency asociat conturilor curente și un card multicurrency asociat conturilor de Schimb Valutar Online.

4. Cate conturi pot atașa cardului de debit multicurrency?

➢La emiterea cardului, acesta este asociat automat contului în RON ca și cont principal, iar ulterior se vor asocia toate conturile Schimb Valutar Online în valută deschise.

5. Ce trebuie sa fac pentru a asocia cardului conturile în valută?

➢  La momentul deschiderii conturilor Schimb Valutar Online în valută acestea se vor asocia automat la card, fără a fi nevoie să faceți o solicitare specifică.
➢  Daca la momentul deschiderii cardului aveți cont Schimb Valutar Online deschis în valută acestea se vor asocia în mod automat la card, fără a fi nevoie să faceți o solicitare specifică

6. Care sunt avantajele unui card de debit multicurrency față de un card de debit standard?

➢  Posibilitatea de asociere a mai multor conturi în diferite valute unui singur card, vă eliberează de grija mai multor plastice pentru fiecare valută în parte, cum este în cazul cardurilor de debit standard.

➢  Folosind cardul de debit multicurrency scăpați de grija schimburilor valutare, plătind direct din contul în valută.

📌 ATENȚIE! Pentru ca plata în valuta asociată să se efectueze direct în valuta dorită, este necesar ca la momentul realizării plații să aveți cont deschis în respectiva valută și acesta să aibă sold disponibil suficient pentru autorizarea plații. În cazul în care, la momentul realizării plații, nu aveti cont în valuta respectivă sau soldul acestuia nu este suficient pentru autorizarea plății, sistemul va incerca în mod automat autorizarea din contul de RON, prin conversie valutară din valuta tranzacționată în RON, la cursul de schimb valutar practicat de către bancă la data în care s-a realizat plata. Detalii suplimentare despre autorizarea și decontarea tranzacțiilor prin cardul multicurrency puteti găsi în Condițiile Generale de Afaceri disponibile pe site-ul băncii www.aliorbank.ro.

7. Care sunt comisioanele ce mi se vor aplica pentru cardul multicurrency?

➢ Am păstrat aceleași tarife și comisioane aferente cardurilor de debit și pentru noul card multicurrency, lista detaliată cu acestea fiind disponibilă pe site-ul băncii www.aliorbank.ro.

8. De unde imi voi putea comanda un card de debit multicurrency?

➢  Pentru conturile de Schimb Valutar Online, comanda se va putea realiza prin intermediul platformei de Schimb Valutar Online și prin intermediul aplicației mobile Schimb Valutar Online.

📌 Te rugăm să verifici adresa de corespondență declarată în relația cu banca înainte de a finaliza comanda cardului ❗